IMPLANTOLOGIE

Art Dental Studio

Implant dentar Satu Mare. Cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti. Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni.

implant dentar satu mare
implantologie implant dentar satu mare clinica satu mare

CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Art Dental Studio

Implantul dentar este este o piesă protetică biocompatibilă, propriu-zis un șurub de titan cu suprafața tratată special pentru a facilita osteointegrarea.

 

 *osteointegrare = acceptarea corpului străin de către organism

El are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc.
Reconstructia este formata din doua segmente-unul intraoos (implantul) si unul supraosos numit bont protetic.
Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.

Tratamentul este conservator in comparatie cu o lucrare traditionala prin punte deoarece implanturile dentare elimina necesitatea sacrificarii dintilor invecinati. In cazul in care confectionam o punte dentara, aceasta are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinti stalpi, dinti ce vor fi din pacate sacrificati. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nepercepand senzatia de „artificial”. In scurt timp de la inserare, acesta uita ca de fapt a pierdut in acel loc un dinte.

 

În clinica noastră se realizează tratamente implantologice:

CUM POTI BENEFICIA
DE SERVICIILE NOASTRE

Art Dental Studio
1

Fa-ti o programare

Iti poti face o programare fie prin intermediul telefonului, fie la clinica, la receptie.

2

Vino la consult

In functie de programul tau si al stomatologilor, vei fi programat pentru un consult.

3

Esti diagnosticat

In functie de problema pe care o ai, vei fi preluat de un stomatolog specializat pe domeniul respectiv.

4

Consult regulat

Dupa tratarea problemei actuale, iti va fi recomandat sa vi la un consult regulat, o data la 6 luni.

Aici gasesti un raspuns intrebarilor tale despre implantologie

Majoritatea oamenilor care sufera pierderi dentare tind sa ignore acest fapt din cauza fricii de implanturi. Acum vei avea raspunsul la top 4 cele mai frecvente intrebari puse despre acestea.

Raspunsul este ca nu, nu doare deoarece exista analgezice care stopeaza potentiala durere.

După ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte nimic în plus în afara firelor de sutură. Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când anestezia încetează să-şi mai facă efectul.

 

Această intervenţie durează aproximativ o oră, poate un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.

Urmează perioada de vindecare, aşa numita perioadă de osteointegrare, care este de 3 până la 6 luni, apoi este ataşat bontul protetic. Din acest moment, protezarea prin coroane, punţi sau proteze mai necesită câteva şedinţe, deci câteva zile.

De reţinut este că fiecare pacient reprezinta un caz unic şi de aceea este dificil de menţionat un timp anume până la finalul realizării implantului.

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Un implant dentar nu e “doar un implant”. E sansa de a recupera sănătatea, structura şi estetica pierdută.

Dinţii susţinuţi de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca dinţii naturali.

 

Acest lucru înseamnă că puteţi mânca şi bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

Persoanele care până atunci erau jenate şi îngrijorate din cauza problemelor sunt întotdeauna copleşite de ceea ce poate să facă noua lor dantura pentru încrederea în sine.

TIPURI DE LUCRARI
PE IMPLANTURI

Immplant Dentar

CLIENTII NOSTRI
SUNT MULTUMITI

Art Dental Studio

„Atunci cand mi-am pierdut dintele, la inceput am ignorat si am amanat vizita la dentist. Insa acum ca am luat in sfarsit decizia de a-mi face aceste implanturi dentare sunt mai mult decat multumita. Masticatia se simte ca si cum as avea toti dintii naturali.”

Anamaria Sturza

„In urma cu un an am avut nevoie de o interventie pe sectia de implantologie. Procesul a fost unul de scurta durata si sunt multumit de rezultat si in ziua de azi.”

Dinu Adam

„Din cauza parodontozei, am inceput sa pierd dinti constant. O data ce am vazut ca nu se mai poate fara, am apelat la Art Dental Studio si am facut o programare pentru implantologie. Acum arcadele mele dentare sunt in sfarsit sanatoase, complete si perfecte.”

Ioan Dumitrescu

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o piesa protetica biocompatibila, propriu-zis un surub de titan cu o suprafata tratata special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului strain de catre organism). Implantologia reprezinta creearea unei radacini artificiale in alveolele dentare, acolo de unde lipsesc dintii naturali. Dintele propriu-zis este format dintr-un segment supraosos denumit bont protetic, deasupra caruia se construieste coroana, puntea sau proteza.

De ce inlocuirea dintilor lipsa este esentiala?

Chiar daca iti vine greu sa crezi, un singur spatiu pe arcadele dentare joaca un rol important in estetica atat a cavitatii orale cat si a fizionomiei.

Avem urmatoarele avantaje estetice:

  • Inlocuirea dintilor lipsa va va reda capacitatea de a mesteca si a vorbi normal;
  • Daca neglijati spatiul vacant rezultat in urma pierderii dintilor, este posibil ca ceilalti dinti sa se deplaseze pentru a ocupa locul gol;
  • implantul mentine sanatatea osului si a gingiei;
  • are un rol esential in stoparea deformarii gurii.

Un implant dentar nu e “doar un implant”. E sansa de a recupera sanatatea, structura si estetica pierduta.

Mai multe informații sau proiecte finalizate poți să găsești pe pagina noastra de Facebook.